1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ...

Szüreti felvonulás 2017.

2017.10.11
Szeptember utolsó szombatján jókedvű emberek gyűltek össze Bocföldén a labdarúgó pályán, hogy elinduljon a népes helyi és sárhidai szüreti felvonulás. A menet mindkét falu utcáit bejárta, s vidám zenével, a szüretet idéző énekkel adták tudtukra az érdeklődőknek, hogy éppen merre járnak. A traktorok, teherautók üléseinek magasságából a falvak szépsége, ugyanakkor a megoldandó teendők egyaránt megmutatkoztak. Meg-megállt a menet, s ekkor előkerült a jóféle pálinka, konty alá való likőr, bor, pogácsa és sütemény. A kisbírónak is fontos szerep jutott, hiszen tudtára adta mindenkinek , hogy milyen a szőlő, mi történt az elmúlt évben a faluban, s a jókívánság sem maradt el: ”Idén is elérkezett a szüret ideje, kívánjuk, hogy legyenek hordóik tele!" Sárhidán meglepetéssel is készültek: a megállóhelyeken kisebb "terülj asztalkám" várta a menetet. A körút végén a népviseletbe és „bolondos” ruházatba öltözött felvonulókat, valamint az érdeklődő lakosságot a Kökényes hegyen Bocfölde és Sárhida Önkormányzatainak vendégeként pincepörkölt, pogácsa és bor várta. Aki eljött, jól érezte magát. Köszönet illeti a szervezőket, a szakácsokat, a rendőrség munkatársait, polgárőröket, támogatókat, no meg a felvonulókat is, hogy egy vidám őszi délután részese lehetett mindenki, aki ott volt. Heller Józsefné Fotó: Gyuk Zoltán, Iván Ágota

 
 
 

Kerékpáros képviselői látogatás

2017.09.08
A közelmúltban községünk határában fogadta a szomszédos településekről kerékpárral érkező Vígh László országgyűlési képviselő Urat és kísérőit Lendvai Miklós polgármester Úr, valamint Heller Józsefné és Bakos Gábor települési önkormányzati képviselők. A kerékpáros túra célja a települések aktuális feladataival, gondjaival való személyes ismerkedés volt. Bocföldén az Önkormányzati Hivatal épületében tartott a csapat pihenőt. Megszemlélte a település kistraktorát, majd a helyiekkel arról váltott szót, hogy a rossz állapotú Hivatal épületét az önkormányzat szeretné kiváltani egy kisebb, de korszerű épülettel. A képviselők érdeklődésére tájékoztatott, hogy a falu további fejlesztésére beadott pályázataink hamarosan elbírálásra kerülnek.

 
 
 

A Ciklámen Tánccsoport életéből

2017.09.08
A Ciklámen Tánccsoport életéből A "Bocföldéért" Közalapítvány immár 9 éve működő Ciklámen Táncegyüttese ebben az évben is több alkalommal szerepelt a falu lakossága előtt különböző rendezvényeken. Bemutatkoztak már számos Zala megyei településen, sőt Németországban is. A nyár folyamán az amatőr néptánccsoport a környező települések meghívásának tett eleget, így szerepelt Kistolmácson és Tófejen a Falunapon, valamint augusztus 20-án Bakon a Pántlika Folklórfesztiválon. Az együttes tagjai heti rendszerességgel szorgalmasan próbálnak és várják az érdeklődőket soraikba. A tánccsoport - elsősorban hagyományőrző céllal működik, de szerepel a repertoárban modern tánc is. Most új néptáncot tanulnak, de már a karácsonyi műsor előkészületeivel is foglalkoznak.

           


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ...