1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ...

Már nem sokáig látjuk...

2018.01.08
Bocföldén történelmet képvisel az Ady utca 15. szám alatti épület, hiszen az itt élők közül sokan tudják, hogy 100 évet is megért. Szolgált lakóházként, majd helyet adott a Községi Tanácsnak és a Végrehajtó Bizottság Szakigazgatási Szervének. 1990-ben itt kapott helyet Bocfölde Község Önkormányzata és Körjegyzősége, majd a Baki Közös Hivatal Kirendeltsége 2017. decemberéig. A lakosságot érintő ügyeket e falakon belül intézték tanácselnökök, végrehajtó bizottsági tagok, polgármesterek, képviselők és a jegyzők, hivatali dolgozók. A szervezet és feladatkörök jócskán változtak az elmúlt évtizedekben, ugyanakkor az épület alig, mindig volt fontosabb, amire kellett a község pénze. Bocfölde Község Önkormányzata 2017. év végére tudta megteremteni az anyagi forrását annak, hogy a régi helyébe új létesüljön. A múlt év december elején megkezdődött a kiürítés és a belső bontás is. Elbúcsúzunk hát a faluképhez tartozó, megszokott épülettől, melyet képekkel őrzünk meg archívumunkban, de mi bocföldiek a szívünkben is.

 
 
 

Falukarácsony 2017.

2017.12.20
Falukarácsony – 2017 Bocfölde Község Önkormányzata, a „Bocföldéért” Közalapítvány és az Általános Iskola meghívására vasárnap délután a zsúfolásig megtelt iskolai aulában került sor a Falukarácsonyra. Lendvai Miklós polgármester Úr köszöntőjét követően a Ciklámen Tánccsoport nyitótáncát, az óvodások műsorát és karácsonyi kívánságainak előadását, majd a iskolás gyermekek műsorát tekintették meg a jelenlévők. Sok szép karácsonyi dallam csendült fel énekszóval és furulyán, és megtekinthették a minden évben elmaradhatatlan Betlehemes játékot is. A „Bocföldéért” Közalapítvány Kuratóriuma nevében Heller Józsefné elnök átadta az óvodások részére a 20 000 Ft értékű karácsonyi ajándékot és megköszönte az egész éven át nyújtott támogatást a helyi szervezeteknek és magánszemélyeknek. A rendezvény végén az Általános Iskola tanulóinak és a 60 éven felüli lakosoknak az Önkormányzat és a „Bocföldéért” Közalapítvány szaloncukor ajándékát nyújtották át, majd megvendégelte az Önkormányzat a jelenlévőket.

 
 
 

Advent

2017.12.20
Advent – harmadik gyertya gyújtás és Betlehem áldás A „Bocföldéért” Közalapítvány ebben az évben az Általános Iskola bejáratánál állította fel a Szabadtéri Betlehemet, melyet vasárnap Furján Gellért plébános Úr áldott meg. Ekkor gyújtottuk meg az adventi koszorú harmadik gyertyáját. A jelenlévők énekkel és verssel köszöntötték Jézus születésének és a szeretet ünnepének közeledtét.

 
 
 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ...