SZENT JÓZSEF TEMPLOM

Szentmisék időpontja templomunkban:
szerdán: 17:00 órakor
(első pénteken): 16:00 órakor
Vasárnap: 12:00 órakor

Szentmisék rendje 2017-08hó 21-27
Hétfő: 9:30 Csácsbozsok – temetési mise, 10:00 temetés
Kedd: Nem lesz szentmise
Szerda: Nem lesz szentmise
Csütörtök: 19:00 Csácsbozsok
Péntek: 9:30 Botfa – temetési mise, 10:30 temetés
13:00 Csatár – temetési mise, 14:00 temetés
19:000 Csácsbozsok
Szombat: 8:00 Csácsbozsok
Vasárnap: 8:00 Csácsbozsok
9:30 Botfa
10:45 Csatár
12:00 Bocfölde

Hirdetések:
 augusztus 26-án, szombaton tartják Sohollár völgyében a hagyományos erdész napot. Az ünnepi szentmise délelőtt 10 órakor kezdődik, dr. Márfi Gyula érsek atya celebrálja. Majd egész nap nagyszerű programokkal várják az érdeklődőket.
 A Szent Család óvoda kerek 20 éve indult Isten kegyelméből. Ezért hálaadó szentmisét tartanak az óvodában, szeptember 1-én délután 16:30 órakor, melyre mindenkit szeretettel hívnak és várnak. A szentmisét dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök mutatja be.
 a Veni Sancte – tanévkezdő szentmisék szeptember 3-án lesznek templomainkban.Humor:

Dúsgazdag, de mégis istenfélő üzletember haldoklik.
Angyal nyugtatja, nem lesz semmi gond, a mennyország vár rá.
Üzletember: hadd vigyek magammal innen valamit!
Angyal: Hidd el, semmi nem kell, megvan ott nálunk minden.
Üzletember erősködik: legalább ezt a nyolc aranyrudat hadd vigyem magammal.
Angyal legyint, - viheted, ha akarod.
Emberünk berakja az aranyat a táskába, s meghal.
Megérkezik a mennybe, táska a kezében.
Fogadó angyal kérdezi: Mi van a táskában, mit hoztál?
Üzletember: a legdrágábbat.
Fogadó angyal: Lássuk! Kinyitja a táskát, kezébe vesz egy aranyrudat és elcsodálkozik: utcakő?!Információk:
- szentségek felvételét (keresztelő, elsőáldozás, bérmálás, házasság, temetés) mindenki a lakóhelye szerinti plébánián kérheti. Amennyiben máshol szeretné, úgy a plébánosától engedélyt kell kérnie.

- keresztlevelet arról a plébániáról kell kérni, ahol a keresztelés történt.

- igazolást keresztszülőséghez, bérmaszülőséghez, házassági tanúnak szintén a lakóhely szerinti plébánia az illetékes, vagy ahol életvitel szerűen legalább egy éve tartózkodik.

- az egyházi hozzájárulást is a lakóhely szerinti plébánián, vagy ahol életvitel szerűen legalább egy éve tartózkodik kell fizetni, évente és személyenként. (gyermekek után nem kell)

- keresztszülő és bérmaszülő az lehet, aki: katolikus, bérmálkozott és ha házasságban él, akkor lehetőleg egyházi házasságban, - vagy legalábbis készüljön rá.

- keresztelést saját gyermekének bárki kérheti függetlenül attól, hogy házasságban él-e vagy sem. De csak szülő kérheti személyesen a keresztelést, nagyszülő vagy más rokon, ismerős nem kérheti. Iskolás kortól már csak 3. és 8. osztályban keresztelünk, a többi beavató szentség felvétele előtt, amennyiben hit- és erkölcstan oktatásban részesült a keresztelendő.

- elsőáldozásban és a bérmálás szentségében azok a gyermekek részesülhetnek, akik az általános iskolai tanulmányaik alatt minden évben részt vettek a hit- és erkölcstan oktatásban, illetve szentmiséken rendszeresen részt vesznek (nyáron is!).

- amennyiben ’felnőttként’ szeretne részesülni a keresztség, az elsőáldozás vagy a bérmálás szentségében, képzésen/felkészítésen kell részt venni. Felnőtt képzéseken a Mária Magdolnabr

plébánián lehet részt venni, általában szeptemberben indulnak a kurzusok. - temetés esetén időpontot még a vállalkozónál való adatfelvételkor szíveskedjenek egyeztetni a plébánosukkal.A plébános elérhetősége:
Furján Gellért plébános

8900, Zalaegerszeg, Csácsi utca 101.

Tel./fax.: +3692/318-109

Web: www.csacsiplebania.hu