SZENT JÓZSEF TEMPLOM


Szentmisék rendje 2017

2017-10-21

Szombat

18:00 óra Imaóra

2017-10-22

Vasárnap

12:00 óra


Hirdetések:
 Következő vasárnap a Missziók javára gyűjtjük a persely adományokat.
 Taize imaórát tartunk október 21-én, jövő szombaton, este 6 órakor, Bocföldén a templom-ban.
 Uzsalyné Dr.Pécsi Rita neveléskutató előadása, október 17.-én, kedden 17 órakor lesz a Szent Család Óvodában. Az ’értékelés-önértékelés’ c. témában ad segítséget emberi kap-csolatainkban úgy, mint: az értékelés nagy hatalom - vigyázzunk rá, éljünk vele jól! „Ilyen az egész család!?” Tényleg a genetika dönt? Kritikus életszakaszok. A helyes önértékelés kialakulása.
 CSÁCSBOZSOK: csütörtökön Biblia óra lesz a plébánián a szentmise után.
 CSÁCSBOZSOK: a 3. osztályosoknak plébániai felkészítő lesz jövő szombaton délelőtt fél 10 órától a csácsbozsoki plébánián.
 CSATÁR, BOCFÖLDE: a 3. osztályosoknak plébániai felkészítő lesz jövő szombaton dél-után 2 órától a csatári plébánián.Humor:

Egy apáca elhatározza, hogy megpróbálja jó útra téríteni a zárda mellett dolgozó építőmunká-sokat, mivel igen zavarja a fülét az állandó káromkodás. Úgy gondolja, hogy a legjobb mód-szer, ha az ebédszünetben ő is a munkásokkal ebédel, így nem tartja fel őket. Becsomagolja az ebédjét egy zacskóba, és ebédidőben odamegy a munkásokhoz.
- Jó napot uraim! – kezdi a mondandóját mosolyogva. – Ismerik Önök Jézus Krisztus?
A munkások egymásra néznek döbbenten, majd egyikük odakiált az építkezés másik végén üldögélő munkásoknak:
- Hé! Ismeritek ti Jézus Krisztus?
- Mé’ kérded? – kiabálnak vissza.
- Mert itt a felesége az ebéddel.Információk:
- szentségek felvételét (keresztelő, elsőáldozás, bérmálás, házasság, temetés) mindenki a lakóhelye szerinti plébánián kérheti. Amennyiben máshol szeretné, úgy a plébánosától engedélyt kell kérnie.

- keresztlevelet arról a plébániáról kell kérni, ahol a keresztelés történt.

- igazolást keresztszülőséghez, bérmaszülőséghez, házassági tanúnak szintén a lakóhely szerinti plébánia az illetékes, vagy ahol életvitel szerűen legalább egy éve tartózkodik.

- az egyházi hozzájárulást is a lakóhely szerinti plébánián, vagy ahol életvitel szerűen legalább egy éve tartózkodik kell fizetni, évente és személyenként. (gyermekek után nem kell)

- keresztszülő és bérmaszülő az lehet, aki: katolikus, bérmálkozott és ha házasságban él, akkor lehetőleg egyházi házasságban, - vagy legalábbis készüljön rá.

- keresztelést saját gyermekének bárki kérheti függetlenül attól, hogy házasságban él-e vagy sem. De csak szülő kérheti személyesen a keresztelést, nagyszülő vagy más rokon, ismerős nem kérheti. Iskolás kortól már csak 3. és 8. osztályban keresztelünk, a többi beavató szentség felvétele előtt, amennyiben hit- és erkölcstan oktatásban részesült a keresztelendő.

- elsőáldozásban és a bérmálás szentségében azok a gyermekek részesülhetnek, akik az általános iskolai tanulmányaik alatt minden évben részt vettek a hit- és erkölcstan oktatásban, illetve szentmiséken rendszeresen részt vesznek (nyáron is!).

- amennyiben ’felnőttként’ szeretne részesülni a keresztség, az elsőáldozás vagy a bérmálás szentségében, képzésen/felkészítésen kell részt venni. Felnőtt képzéseken a Mária Magdolnabr

plébánián lehet részt venni, általában szeptemberben indulnak a kurzusok. - temetés esetén időpontot még a vállalkozónál való adatfelvételkor szíveskedjenek egyeztetni a plébánosukkal.


Szentmisék időpontja templomunkban:
szerdán: 17:00 órakor
(első pénteken): 16:00 órakor
Vasárnap: 12:00 órakor

A plébános elérhetősége:
Furján Gellért plébános

8900, Zalaegerszeg, Csácsi utca 101.

Tel./fax.: +3692/318-109

Mobil: 30/7237-059

Web: www.csacsiplebania.hu