Az oldal a biztonság és a felhasználó élmény érdekében HTTP cookie-kat használ. Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.

Ciklámen Tánccsoport

 

A Ciklámen Tánccsoport
BEMUTATKOZIK

 b fo

A Ciklámen Tánccsoport településünk hagyományőrző tánccsoportja. Néhány lelkes helyi lakosból alakult a „Bocföldéért” Közalapítvány kezdeményezésére. Nevét Bocfölde község címerében látható Zala megyében őshonos növényről, a ciklámenről kapta. Tagjai között az érettebb és a fiatal korosztály képviselői egyaránt jelen vannak.

2009. október 1-jén kezdte meg működését 15 fővel. Alapító tagjaink: Balogh Fruzsina, Iván Ágota, Ivánné Bedő Veronika, , Iván Csaba, Kerkai Klaudia, Kolompár Mária, László Enikő, Nagy Judit, Nádai Tiborné, Pálfi István, Tánczos Klára, Tóth Katalin, Tóth Éva, Vinkó Lászlóné, Heller Józsefné.

Művészeti vezető: Baloghné Bacsa Ibolya.

A tánccsoport repertoárjában elsősorban hazai és nemzetközi néptáncok, továbbá egyéb szórakoztató műfajok táncai szerepelnek.

A tánccsoport működtetéséről kezdetektől a „Bocföldéért” Közalapítvány gondoskodik. Pályázatokból és adományokból biztosította az Alapítvány a tánccsoport tagjai részére a néptánc fellépésekhez szükséges ruházatot és cipőt, csizmát. A ruhák és a ruhatartók készítéséhez Tóth Éva és Vinkó Lászlóné helyi lakosok személyes munkájukkal járultak hozzá. A csizmák, cipők megvásárlásához Bocfölde Község Önkormányzata is támogatást nyújtott.

Heti rendszerességgel folyamatosak a próbák, melynek a helyi Általános Iskola ad otthont. Bocfölde minden kulturális,- és Alapítványi rendezvényén, Idősek Napján, Kultúra Napján, Majálison, Karácsonyi műsorokban bemutatkoztunk. Több alkalommal felléptünk a Válicka – Völgye településeinek rendezvényein és Falunapokon: Bakon, Sárhidán, Söjtörön, Pusztaszentlászlón, Tófejen, Zalatárnokon továbbá Borsfán, Nagykutason. 2011-ben Münchenben a hagyományos Sörfesztivál keretében rendezett Nemzetek Felvonulásán, továbbá Adelzhausenben - a Magyar Kulturális Esten – nagy tetszéssel szerepelt tánccsoportunk, ahol a Németországi és Magyarországi (Bak, Bocfölde, Sárhida) települések találkozóján 2013-ban ismét képviseltette magát.

Eddigi fellépéseinkről szűk keresztmetszetben, válogatott képekkel adunk ízelítőt.

E felületen is megköszönöm a Ciklámen tánccsoport tagjainak lelkes és kitartó felkészülését, szerepléseit, mellyel Bocfölde és a kistérség kulturális életét színesítik.

Heller Józsefné

a „Bocföldéért” Közalapítvány Kuratórumának elnöke


 

Related Articles