Az oldal a biztonság és a felhasználó élmény érdekében HTTP cookie-kat használ. Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.

Hírek, események

Lakossági barnakőszén igénylés

Tisztelt Lakosság!

A Belügyminisztérium az önkormányzatok közreműködését kérte, a lakosság részéről jelentkező téli fűtéshez szükséges barnakőszén igények előzetes felmérésében.

Az igényfelmérésre tekintettel felhívjuk a településünkön élők figyelmét, hogy amennyiben barnakőszén-tüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkeznek, lehetőségük van a 2022/2023. évi fűtési szezonra vonatkozóan a várhatóan felhasznált barnakőszén mennyiségét (mázsában kifejezve) bejelenteni az önkormányzaton keresztül, az igényfelméréshez tartozó nyomtatvány kitöltésével.

A nyomtatvány elérhető a Bocföldei Közös Önkormányzati Hivatalban vagy e-mailben is kérhető, a jegyzo.bocfolde@zipmail.hu e-mailre küldött megkereséssel.

Az igények felmérése még csak a kormányzati döntés megalapozásához szükségesek és a háztartásonként leadott igénylések települési szinten összesítve kerülnek benyújtásra, azok önmagunkban még nem jelentenek jogosultságot fűtőanyag ellátásra.

Lakossági igénybejelentés feltételei az önkormányzat felé:

  • háztartás alatt a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 4. § (1) bekezdése alapján az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége értendő
  • egy háztartással összefüggésben egy személy élhet igénybejelentéssel, mely személy bejelentett lakhelye, illetve bejelentett tartózkodási helye az adott háztartás
  • egy háztartás által bejelenthető maximális barnakőszén igény legfeljebb a következő fűtési szezonban várhatóan felhasznált tüzelőanyag mennyisége lehet

Az igényfelméréshez tartozó nyomtatvány benyújtási határideje:

2022. szeptember 28. 16.00 óra.

A nyomtatvány benyújtható az alábbi elérhetőségek egyikén:

Bocföldei Közös Önkormányzati Hivatal (8943 Bocfölde, Ady Endre utca 15.) vagy a jegyzo.bocfolde@zipmail.hu e-mail címre.

Related Articles