Az oldal a biztonság és a felhasználó élmény érdekében HTTP cookie-kat használ. Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.

Pályázatok

Pályázatok

 

MFP

                                                       MAGYAR FALU PROGRAM

 

Bocfölde Község Önkormányzata a 2022. évi Magyar Falu Program keretében, „Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény, vízelvezető rendszer építése/felújítása” pályázati kiíráson 13.977.548 Ft támogatásban részesült, a Kiskuti utca folytatásának megépítésére (Bocfölde 437/53. hrsz.). A projekt megvalósítására 2022. évben került sor, melynek keretében a megépített lakóút hossza 122 fm.

 

Bocfölde Község Önkormányzata a 2021. évi Magyar Falu Program keretében, az „Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése” pályázati kiíráson 10.888.118 Ft támogatásban részesült a Bocföldei orvosi rendelő épületének részleges felújítására, melynek megvalósítására 2021. évben került sor.

 

A „Kommunális eszköz beszerzése” pályázati kiíráson 1.168.400 Ft támogatásban részesült egy rézsűzúzó beszerzésre, melynek megvalósítására szintén 2021. évben került sor.

 

Bocfölde Község Önkormányzata a Magyar Falu Program keretében 2021. évben meghirdetett „Önkormányzati temetők infrastrukturális fejlesztése” pályázati kiíráson 5.751.494 Ft vissza nem térítendő állami támogatásban részesült a Bocföldei ravatalozó épületének részleges külső és belső felújítására. A pályázati forrásból és önkormányzati önerőből az önkormányzat úgy döntött – tekintettel az épület állapotára –, hogy egy magasabb műszaki tartalmú átalakítást valósít meg, melynek kivitelezésére 2023. évben került sor.

Mikulas
Bocfölde Község Önkormányzata
2018. márciusában a Vidékfejlesztési Program keretén belül a Közép-Zala Gyöngyszemei Vidékfejlesztési Egyesület működési területére meghirdetett, Élhetőbb települések” című, VP6-19.2.1.-58-1-17 kódszámú felhívásra nyújtotta be LEADER pályázatát, „Bocföldei tekepálya felújítása” címmel (projekt azonosító száma: 1924212333). A projekt keretében a 8943 Bocfölde, Arany János utca 7. szám alatt (Bocfölde, 52/2. hrsz.) található Tekepálya épülete került felújításra.

A támogató okirat alapján – melyet 2020. szeptemberében kapott meg önkormányzatunk – a megítélt támogatás 8.746.932 Ft, mely 95%-os támogatási intenzitásnak felel meg. A projekt tervezett összköltsége a pályázat benyújtásakor 9.207.301 Ft volt.

A támogatói okirat alapján a támogatást a tekepálya tetőfedésének és tetőfájának cseréjérebádogos munkákkal –, valamint épületgépészeti szerelvények elhelyezésére, illetve projekttábla készítésére nyerte el községünk.

A támogatás finanszírozása az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és a hazai központi költségvetési előirányzatából történt, vissza nem térítendő támogatás formájában. A projekt megvalósításának megkezdésére 2020. október 03. napán került sor, a tényleges befejezés dátuma 2021. május 28-a volt.

A felújítás során úgy döntött az önkormányzat, hogy további munkálatokat is megvalósít az épületen, melyet saját költségvetése terhére, önerőből finanszíroz, melyek a következők voltak: gipszkarton álmennyezetet készítése, villamoshálózat felújítása, belső festési munkák és nyílászáró csere valósult még meg.

efop001


 EFOP-1.5.2-16-2017-00008


MOZDULJ, FIGYELJ, SEGÍTS - ELŐBBRE JUTSZ! 

HUMÁNSZOLGÁLTATÁSOK BOCFÖLDÉN AZ EGYÜTT6ÁS JEGYÉBEN

Tájékoztató az EFOP-1.5.2-16-2017-00008 számú, Humánszolgáltatások térségi szemléletben – Felsőrajki konzorcium – c. projekt 2019.évi megvalósulásáról

CÉL: FIATALOK KÖZÖSSÉGÉPÍTÉSE

Játszóházak

Az év során négy alkalommal szerveztünk a településen élő, vagy ahhoz kötődő gyermekeknek játszóházat.

húsvéti játszóházban a gyermekek hímes tojást, kézműves üdvözlő lapokat és lakásdíszeket készítettek önállóan, illetve a játszóház vezetőjével és felnőtt hozzátartozóik irányításával.  A cél a gyermekek kreativitásának fejlesztése, az ünnepre hangolódás volt. A résztvevők száma 17 fő volt.  A nyári játszóház keretében a kreativitáson volt a hangsúly. Képeslapot készítettek, valamint újságpapírból ceruza tartó kosarat fontak, nemezt készítettek gyapjúból, melyből labdát formáltak. A felhasznált anyagok: kartonlap, színes tollak, ceruzák, hurkapálca, ragasztó, tű, cérna, gyapjú, víz szappan. A résztvevők száma 31 fő volt.  Ősszel a beszerzett Bee Bot méhecske robotika eszköz segítségével az óvodás korú gyermekek körében az irányok tanítása-tanulása volt a fő cél, 17 gyermek vett részt a programon. A téli játszóházban a konstrukciós készség fejlesztése volt a cél, melynek során többféle konstrukciós játékkal foglalkoztak a gyermekekkel a szakemberek. A résztvevők száma 14 fő volt.

Gyermeknap

Június 11-én egy vidám és tanulságos utazásban volt része 45 gyermeknek. A nap első részében Budapesten a Nemzeti Múzeumba látogattak, ahol interaktív múzeumpedagógiai órán vettek részt, majd megtekintették a Nemzeti Színházat, melynek során a pincétől a padlásig minden helyiséget bemutatott a kísérő szakember. Ekkor kapott a Nemzeti Színháztól ingyenes színházlátogatási lehetőséget a népes gyermekcsoport, melyre decemberben került sor és a János vitézt tekinthették meg. A gyermeknapi program utolsó részében Tihany szépségével és főbb nevezetességeivel ismerkedtek, melynek során hűsítő vendéglátásban volt részük.

Sport- és szabadidő tábor

A június 17-22-ig megtartott nyári tábor helyszínei: Bocföldén az Általános Iskola, Sport- és Szabadidő Központ, Tekepálya, Termálfürdő Zalaegerszeg. A résztvevők száma naponként 55-60 fő között mozgott. A sokrétű program a kreativitás, bátorság, ügyesség, logikai készség jegyében zajlott: lovaglás, traktorozás, hip-hop, légtorna, kézművesség, asztalitenisz bajnokság, floorball bajnokság, táncház, sportlövészet, x-box, akadályversenyek, sorversenyek a Sport- és Szabadidő Központ 2019. évben is bővült rekreációs eszközein, íjászat, karate, hon- és természetismereti vetélkedő, tekézés, vidám játékos, mozgásos feladatok a sportpályákon, valamint a tekepályán.

CÉL: KÖZÖSSÉGI TEREK ÉS KULTURÁLIS SZOLGÁLTATÁSOK KIHASZNÁLTSÁGÁT NÖVELŐ PROGRAMOK

Sütés-főzés a farsangi hagyományok jegyében

Február hónapban három alkalommal farsangi, tájjellegű ételeket készítettek az érdeklődők. Megismerkedtek a receptekkel, a készítés fortélyaival és haza is vihették a recepteket. Az érdeklődő gyermekek az ételek készítésében vettek részt, a többiek pedig a helyes terítést tanulhatták. A rendezvényeken alkalmanként 14-23 fő vett részt. A rendezvény célja a közösségfejlesztés és a hagyományápolás volt.

Borbírálat

A bocföldei hegyhát gazdái által termelt borok bírálatán 39 fő vett részt.  A Zsűri jó minőségűnek ítélte meg az elmúlt évi szőlőtermésből érlelt, bírálatra benyújtott 36  palack bort.  13 gazda arany, egy pedig a „Falu bora” elismerő minősítést érdemelte ki.

Falunap

A június 22-én lebonyolított rendezvényen szórakoztató műsort és a néphagyományokat népszerűsítő programokat szerveztünk az előzetesen kiküldött meghívó szerint, mely minden korosztálynak kellemes időtöltést kínált. A gyermekeknek ugráló vár és csúszda állt rendelkezésére. A résztvevők száma kb. 500 fő volt.

Kosárfonás

A kosárfonás népszerű volt kicsik és felnőttek körében, akik nagy igyekezettel fonták az alapokat. A kezdő mozzanatoknál a kosárfonó népi iparművész segített. Ezúttal húsvéti kosár készült. A résztvevők száma 16 fő volt.

CÉL: CSALÁD- ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLTATÁSOK PREVEINCIÓS SZEREPÉNEK ERŐSÍTÉSE

Kirándulás Dobronakra és Lentibe

A kirándulás keretében az Orchidea-park és játszótér, valamint a Lenti Termálfürdő volt az úti cél. A résztvevő fiatalok és idősek közeledése, generációs kapcsolatok javítása és egy vidám, emlékezetes nap megvalósítása volt a cél. A résztvevők száma 16 fő volt.

Interaktív előadások

Élet a gyermekotthon előtt, élet a gyermekotthonban címmel két alkalommal november hónapban zajlott le, melynek során a jól működő család fontosságát, a problémák jelzésének lehetőségeit és a problémák kezelésének módját, esetek megbeszélését folytatták le a résztvevők: a két alkalommal 20 fő.

CÉL: EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD KÖZÖSSÉGI SZINTŰ MEGERŐSÍTÉSE, EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS

Egészségmegőrzés, prevenció

2019. február hónapban 4 rendezvény volt, minden alkalommal két részből állt: szűrőprogramból és előadásból. A szűrőprogram vérnyomás,- vércukor,- testsúly,- és koleszterinszint,- légzésfunkció mérést tartalmazott. Az előadások témái: cukorbetegség, sürgősségi ellátás, járó betegellátás változásai, valamint a sebekről általában.  A résztevők száma alkalmanként 30-39 fő volt.

 

CÉL: TELEPÜLÉSI ÉLETMINŐSÉG JAVÍTÁSA, A VIDÉK MEGTARTÓ EREJÉNEK FEJLESZTÉSE

Életmódklub rendezvény-sorozat keretében hat alkalommal különböző témákban tartottunk összejöveteleket: jövedelmünk hatékony felhasználása, a divat és a mindennapok, a tánc szerepe és fontossága az életünkben, alapelemek varrógéppel, a kézimunka szerepe az életmódban és a lakáskultúrában, Zala megye történelmi múltja - kirándulással összekötve. A program keretében az egyes témák interaktív feldolgozása, gyakorlati bemutatók a varrógéppel, gyakorlással összekötve – a környezettudatosság jegyében, kézimunka kiállítás, ismerkedés történelmi múltunkkal - témákat dolgoztuk fel. A résztvevők száma alkalmanként 10-18 fő volt.

A 18-30 éves korosztály helyben maradását ösztönző programok keretében a generációk találkozása jegyében idős korosztállyal közösen szócsere és rejtvényfejtő estet tartottunk, színházlátogatás keretében a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban tekinthették meg az Abigél c. előadást, részt vettek a kirándulásokon, a fiatalok közreműködtek a különböző települési rendezvények előkészítésében, lebonyolításában, utómunkálataiban. A résztevők száma alkalmaként a 12-20 fő között mozgott.

 

CÉL: CSOPORTMUNKÁBAN TÖRTÉNŐ EGYÜTTMŰKÖDÉS FEJLESZTÉSE

A Ciklámen Tánccsoport és a Ciklámen Palánták Utánpótlás Tánccsoport egész éven át rendszeresen összejött és próbákat tartott, készülve a különböző települési rendezvényeken való ré 

MOZDULJ, FIGYELJ, SEGÍTS - ELŐBBRE JUTSZ! 

HUMÁNSZOLGÁLTATÁSOK BOCFÖLDÉN AZ EGYÜTT6ÁS JEGYÉBEN

Tájékoztató az EFOP-1.5.2-16-2017-00008 számú, Humánszolgáltatások térségi szemléletben – Felsőrajki konzorcium – c. projekt megvalósulásáról

A pályázat célja a kulturális- és társadalmi tőke, továbbá az egyéni és közösségicselekvőképesség fejlesztése, amelynek eredményeként az egyes térségekben, településeken,településrészeken élők fel- és megismerik településük emberi, szellemi, tárgyi, környezetiértékeit, tudatosulnak bennük saját személyes és szűkebb közösségük emberi, tudás- ésképességbéli értékei és alkalmassá válnak a környezetükben és önmagunkban rejlőerőforrások fejlesztési, fejlődési célú tudatos alkalmazására. A célok megvalósítása érdekében a humán közszolgáltatások szakember-ellátottságának fejlesztését szolgáló ösztönzőprogramok valósulnak meg. A hátrányos helyzetű csoportokhoz tartozó aktív korú emberek foglalkoztathatóságának javítását támogató szolgáltatásokat alakítunk ki, a helyi kisközösségek társadalmi szerepének megerősítése érdekében közösségfejlesztő, közösségépítő és egészségfejlesztő programokat valósítunk meg, erősítjük a kultúrák közötti párbeszédet.

2018. februárjában kezdődött a településünket érintő - mintegy 33 millió Ft összegű - pályázat megvalósítása. A támogatás lehetővé tette 3 fő alkalmazását főállásban (az óvodában 2 fő dadát, továbbá az önkormányzatnál 1 fő szociális segítőt), valamint megbízást kapott 1 fő közösségszervező, aki egyben a pályázat megvalósulását koordinálja Bocföldén, továbbá 2 fő mentor a hátrányos helyzetű személyek problémáinak segítésére.

Együttműködési megállapodással bevontuk az egyes programcsoportokba az érdeklődő lakosságot. Az elmúlt évben 40 kisebb-nagyobb méretű rendezvényt valósítottunk meg: Falunapot, egy hetes Sport- és Közösségi Tábort, egy napos látogatást a zalaegerszegi Termálfürdőbe, továbbá gyermekeknek egész napos autóbuszos kirándulást Budapestre a Parlamentbe és a Csodák Palotájába, tudás- élményszerző kirándulást Zalaszabarba. Az egészségmegőrzés támogatására szűrőprogramot- és ismeretterjesztő előadást, kosárfonást. Az életmódklub rendezvényeit, játszóházi rendezvényeket, a 18-30 éves korosztály helyben maradását ösztönző programokat, Sütő-főző Klub rendezvényeit, Zenés est felnőtteknek, a digitális technika alkalmazásának előnyeiről, hátrányairól szóló előadásokat gyermekeknek, szülőknek. Must-mustra címmel nagyszabású hagyományőrző kulturális rendezvényt tartottunk a településen. A Ciklámen Tánccsoport ruházatát szatmári néptánc ruházattal bővítettük és a táncoktató díját finanszíroztuk a pályázat terhére. A tánccsoport a Ciklámen Palánták utánpótlás csoporttal rendszeresen fellépett a település közösségi és kulturális rendezvényein. A Sport- és Szabadidő Központba szabadtéri rekreációs eszközöket telepítettünk.

Feltérképeztük a településen élő, különböző okok miatt hátrányos helyzetű személyeket, valamint megkezdtük a munkaerő-piaci szolgáltatások igénybevételi lehetőségének személyre szóló segítését. Mentori szolgáltatást indítottunk el.

A pályázat terhére bővítettük a civil szervezetek működését támogató informatikai gépparkot 1 db multi funkciós gyorsmásolóval és 1 db hordozható számítógéppel.

2019. évben is alkalmazásban állnak az elmúlt évben felvett személyek a kitűzött feladatok ellátására. Folytatódnak a különböző rendezvények, melyek témájáról, időpontjáról, helyszínéről folyamatosan tájékoztatjuk a lakosságot, a rendezvényekre szóló, minden házhoz kikézbesített meghívóval, valamint a település honlapján is. A   Bocföldi  Hírlevélben, valamint településünk honlapjának  - www.bocfolde.hu – főoldalán, továbbá az Eseménygalériában képes beszámolókkal mutatjuk be a megvalósult programokat.

                                                                              Bocfölde Község Önkormányzata

efop001

Related Articles